لوگو بنیاد صحیفه

شروح صحیفه

کتاب شناسی صحیفه

 متون صحیفه سجادیه

متن و ترجمه صحیفه سجادیه

صحيفه سجاديه (ترجمه خانم فاطمه احمدی)  

آموزه‌ های مهدوی

تدریس‌ها

صحیفه سجادیه

شرح صحیفه

Search
پنجمین نشست

پنجمین نشست از سلسله‌نشست‌های علمی صحیفه پژوهشی  با عنوان «روش‌های نوین نشر حدیث با رویکرد صحیفه سجادیه برای کودکان و نوجوانان» که در سالن اجتماعات

 

 

 

پنجمین نشست

به گزارش خبرگزاری مفتاح /حجت‌الاسلام‌والمسلمین وافی پیش از ظهر امروز در پنجمین نشست از سلسله‌نشست‌های علمی صحیفه پژوهشی  با عنوان «روش‌های نوین نشر حدیث با رویکرد صحیفه سجادیه برای کودکان و نوجوانان» که در سالن اجتماعات پژوهشکده مطالعات  تقریبی برگزار شد، حوزه کودک و نوجوان را از نیازهای عرصه صحیفه پژوهشی دانست و اظهار داشت روح پاک و زلال کودکان بستری آماده برای پذیرش آموزه‌های الهی است.

پنجمین

رئیس بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه، حضور اساتید حوزوی در عرصه کودک و نوجوان را مایه خرسندی دانست و اظهار داشت: امیدواریم امروز بتوانیم از تجربیات ارزشمند استاد ارجمند حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری در حوزه تربیت کودک بهره‌مند شویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در تدوین نظام‌نامه آموزشی سطح 3 و چهار حوزه و در ترویج فرهنگ و معارف صحیفه سجادیه، بخشی به مقوله تربیت کودک و نوجوان و ارتباط با اساتید و صاحب‌نظران این عرصه اختصاص‌یافته است، اظهار داشت: بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه در ارتباط با مخاطب خاص، نیازمند تقویت ارتباطات علمی با صاحب‌نظران حوزه کودک است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین وافی، خاطرنشان کرد: نهضت در تدوین متون و برنامه‌های دینی با موضوع مطالعات حدیثی و صحیفه سجادیه، مبتنی بر برنامه‌های ترکیبی و مجله تصویری، می‌تواند مخاطب خاص خود را در عرصه کودک و نوجوان به همراه داشته باشد.

وی با بیان این که نیازمند محتوا و منابع تغذیه‌ای برای حضور قوی و اثربخش در رسانه ملی هستیم، خاطرنشان کرد: خود تاکید صحیفه سجادیه و دعاهای نازنین امام سجاد (ع) نشان می‌دهند که از همین دوران کودکی باید توجه جدی به عرصه آموزش‌ها و تنظیم بینش‌ها و مهارت‌ها داشته باشیم؛ در صحیفه سجادیه نظام‌نامه تربیتی و اخلاقی به‌ویژه برای کودکان به طور خاص در دعای بیست و پنجم موردتوجه قرار گرفته است.

رئیس بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه، با اشاره به این که امام سجاد (علیه‌السلام)، در دعای بیست و پنجم صحیفه، بر توجه جریان تربیت به کودک و خردسال تاکید می‌کنند، اظهار دشت: امام (علیه‌السلام) تربیت، تأدیب و بر را سه جریان مهم در حوزه کودک و نوجوان مطرح می‌سازند.

وی به روش‌های شناختی نظام‌نامه تربیتی صحیفه سجادیه اشاره کرد و با بیان این که توجه به فضا، روحیات و حالات کودکانه در یاد خدا بسیار مهم است، اذعان داشت: حوزه روش‌های گرایشی و ایجاد انگیزه، شوق‌ها و رغبت‌ها همواره موردتوجه نظام‌نامه تربیتی صحیفه سجادیه است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین وافی، بر اهمیت ارائه دورنمایی از نقشه راه برای باز شدن ابواب مختلف پیش روی عملیاتی‌سازی نظام‌نامه تربیتی صحیفه سجادیه تأکید و نقش نهادها و ارگان‌های فرهنگی در حوزه نشر کودک و نوجوان را مهم ارزیابی نمود و خاطرنشان ساخت: حوزه مکتوب در عرصه تعلیم‌وتعلم، شروعی برای فعال‌کردن قالب‌هایی همچون عرصه فیلم و داستان است. برای پویایی فعالیت‌ها باید به همراهی و هماهنگی مجموعه‎های فعال فرهنگی توجه بیشتری داشته باشیم.

وی در بخش پایانی سخنانی خود بر اهمیت معرفی فعالیت‌ها و رویکردهای مراکز و مجموعه‌های دینی و فرهنگی کشور تاکید کرد و یادآور شد: در همگرایی، همراهی و هم‌افزایی فعالان عرصه فرهنگ دینی، می‌توان مجموعه‌ای از صنایع و محصولات فرهنگی را در ام‌القری جهان اسلام، به‌صورت منسجم و یکدست تولید، معرفی و ارائه نمود.

این استاد حوزه، بر احصا سوژه‌های فرهنگ دینی در حوزه کودک و نوجوان تأکید کرد و اظهار داشت: به‌عنوان یاوران و خادمان صحیفه، از فعلان عرصه رسانه انتظار داریم به‌عنوان بازوان رسانه‌ای اندیشه اهل‌بیت علیهم‌السلام، در ارائه سوژه‌های فرهنگ دینی موفق‌تر از پیش عمل نموده، جریان‌سازی رسانه‌ای را جدی بگیرند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین وافی، در پایان سخنان خود ارائه و معرفی آثار فاخر تربیتی در حوزه فرهنگ دینی را مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: نیاز است تا در حوزه نشر به‌ویژه فعالان عرصه قلم‌ حوزه کودک و نوجوان و هنر مکتوب، ضمن شناسایی ظرفیت بایسته این عزیزان، این جریان را در ارائه معارف صحیفه سجادیه در قالب هنر، هماهنگ نماییم.

بیشتر بخوانید:

در چهارمین نشست علمی صحیفه پژوهی؛ «فرایند کاربردی سازی صحیفه سجادیه در ارتقای سلامت اخلاقی و سلامت معنوی» بررسی شد

گزارش تصویری چهارمین نشست علمی صحیفه پژوهی در بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه

لینک های بیشتر:

سایت خبری مفتاح 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
اشتراک در خبرنامه